Малък – голям дом

Назар Декор - MAKE IT HAPPEN

Не всички имаме възможност да живеем в големи и просторни домове. Но за щастие, големият стил може да дойде във всякакъв размер у дома! Просто трябва да знаете как да го получите.

Така че, преди да се откажете от надеждата да направите уютното си жилище, както функционално, така и модерно, вземете под внимание 10 умни тайни за дизайна на малки пространства.

1. Когато включвате килим за площ в малкото си пространство, изберете голям, простиращ се размер, който покрива по-голямата част от стаята ви, вместо да изберете миниатюрен. Добавянето на малък килим в малкото ви пространство ще отвлече вниманието от факта, че имате малко пространство. С широкообхватен, текстуриран килим или мек килим можете да добавите дълбочина в стаята си, като подчертавате ярките си подове.

2. Кой казва, че няма печеливши алтернативи на масите за кафе? Холна маса с нормален размер в малка всекидневна може да направи вашето пространство хаотично и странно. Заместването му с по-малка странична маса или дори с чаша с табла отгоре е добър трик и ще създаде усещане за повече пространство.

3. Не е нужно да пропускате чувството на блажено спокойствие в малки пространства. С леки, неутрални стени или тапети една малка стая може да се изглежда просторна и спокойна. Това ви дава шанс да добавите усет към вашето пространство със забавни аксесоари и декор като изкуство на стената или животински скулптури. В мъдрите думи на интериорния дизайнер Бейли Дейон, „Малка драма в пространството ще отвлече окото на човек от размера на стаята и ще види повече от това, което е в нея“.

4. Не следвайте всяка една тенденция в дизайна. Докато привлекателната стена е това, върху което всички дизайнерски ентусиасти и експерти размишляват в днешно време, може и да не работи толкова добре с малки пространства. Акцентните стени в малки пространства могат да акцентират върху линията, в която стената ви свършва, като подчертава своята малка ширина. Обединявайте стените си с един красив оттенък и избягвайте да изглеждат ограничени.

5. Прозорците в малки пространства не само ще ви дадат лесен достъп до чист въздух и Майката природа, но също така ще ви дават възможност да раздвижите пространството с красиви завеси. Дръжте завесите си отвесни или отворени. Това ще премахне тъмните ъгли, като стаята ще се отвори със светлина. Не забравяйте да монтирате завесите възможно най-високо и с леко припокриване на прозорците, за да създадете вид на по-голямо помещение и по-големи прозорци.

6. Понякога, когато подреждате вашето обзавеждане, може да накъсате пространството. Нека мебелите стъпват на пода на по- високи крака. Това ще кара очите ви да се движат около мебелите, вместо да спират внезапно по линия. Не забравяйте да оставите малко място между мебелите и стената.

7. Малките пространства не са имунизирани срещу претрупване. И ако искате да избегнете натрупването на кутии и сандъци за съхранение в средата на стаята, не забравяйте да включите умни, очарователни складови пространства във всеки ъгъл на вашето пространство. Инвестирайте в мултифункционални мебели, като например отоманки и табуретки с място за багаж или спалня с чекмеджета под леглото. Местата за съхранение могат да бъдат декоративни кошници или обикновени пластмасови кошчета. Организираните кошници правят живота в малко пространство много по-удобен.

8. Обикновено се отегчавате от вашия интериор (ние също сме виновни за това). Ето защо препоръчваме мебели, които са мобилни/на колелца/. Те позволяват пространството да функционира, колкото ви е нужно, а мебелите могат да се движат с лекота. С мобилното обзавеждане ще имате лукса да бъдете в състояние да изследвате различни дизайни на домашния дизайн и да изпробвате новаторски идеи.

9. Не пренебрегвайте капацитета на вертикалния потенциал на вашето пространство. Използвайте височината на стаята и стените, когато е възможно. В миналото използвах нещата толкова просто, като високите плаващи рафтове и стените с монтирани кутии, до по-уникални решения като окачени китари на стените. Стенните свещи и аплици са шикозни допълнения към пространството, ако не искате лампи върху високи нощни шкафчета, които запълват ненужно пространството.

10. Не на последно място, отбележете най-стария и най-верен трик: добавяне на огледала. Интегрирането на огледалата от средното до таванско пространство във вашето малко пространство веднага ще създаде приятната илюзия за по-голяма, по-просторна стая. Ако искате да добавите измерение и фин блясък, използвайте огледала с различни форми и размери, поставени в деликатно положение в метални или златни рамки.

Съветите, които даваме са за ваша информация, останалото оставете на нас. За да намерите най- практичните и интересни идеи за малък и уютен дом – потърсете ни и ние ще го построим за вас и с вас.

MAKE IT HAPPEN!

Още публикации: