Пролетно вдъхновение на дома по време на криза

Назар Декор - MAKE IT HAPPEN

Няма точно установени практики, за да направите това. Най-добрият начин да посрещнете новия сезон е с подходяща за сезона декорация.

Сега, когато къщата ви е чиста, подредена и без хаос, благодарение на пролетното почистване/което повечето направихме благодарение на карантинатаJ/ Официално е време да дадете на вашия дом сезонен „грим“. Разгледайте тези идеи за пролетен декор, за да получите вдъхновение за всяка стая, нуждаеща се от сериозно надграждане, включително вашата всекидневна, кухня и спалня. Повечето от тези лесни за възпроизвеждане идеи включват свежи цветове на боята, пастелни акценти и цветни флорални цветове направо от вашата градина, за да облекат всяко пространство в красива пролетна и Великденска премяна. Тъй като в създалата се ситуация може би няма да можете да пазарувате за цялостен ремонт, ние включихме няколко идеи, които ще дадат на къщата ви бързо, благоприятно за бюджета обновяване, като използвате елементи, които вече имате и обичате. Без значение какъв стил описва най-добре вашия дом – съвременен, вдъхновен от селска къща, безвремие или ултра-блясък – ще намерите идея за декор, която е най-подходяща за вашия интериор за пролетта и извън него. Споделяме с вас 9 лесни начина да вкарате пролетта в дома си:

1. ЖИВИ ИДЕИ С РАСТЕНИЯ И ЦВЕТЯ

Нищо не говори за пролетта така, като първите цветове на сезона. Цветни и завладяващи, цветята са идеалният начин да внесете красотата на пролетта на закрито. Използването на зеленина или свежи цветя е една от най-лесните актуализации в дома за пролетта. Не можем да измислим по-добър начин да освежим пространството, отколкото с красиви растения и цветя.

2. ФЛОРАЛНИ МОТИВИ

Ако нямате време или склонност да се грижите за куп живи растения, тогава можете да интерпретирате в интериор чрез добавяне на флорални мотиви. Може да развихрите въобръжението си  като промените една от стените в стаята чрез тапет с флорален мотив, или да освежите столовете в трапезарията като ги облечете в цветни калъфи. Каквото и да промените трябва да отговаря на вашите възприятия и да ви кара да се усмихвате всеки път щом го погледнете.

3. СТИЛИЗИРАЙТЕ СВОИТЕ ДЕКОРАЦИИ

Можете да обновите облика на вашия дом, като променяте стила на вашата масичка за кафе, маси за акценти, рафтове, плотове и камината. Една от причините да променяте стайлинга е, че е забавно да виждате как можете да използвате предмети, които вече имате под ръка, по нови и различни начини. Ако не ви харесва как изглежда нещо, лесно може да го променяте, като премествате неща от друга част на къщата.

  • използвайте купища книги, за да повдигате предмети от повърхностите /това е лесно защото в момента книгите са доста актуалниJ/
  • комбинирайте предмети в групи от тройки – за предпочитане с висок предмет, по-нисък, по-скулптурен предмет и хоризонтален елемент
  • размествайте – това е трудно, тъй като повечето хора са склонни да прекаляват. Учете се да преподреждате, докато не постигнете правилния вид за всяко пространство. Балансирайте твърди и меки предмети, както и неща с различни текстури, цветове, тонове и стилове.
  • наслояване – поставяне на някои неща пред други, а други настрани – за да създадете повече дълбочина и да придадете на пространството по-естествен вид.

4.ОБНОВЕТЕ ВАШАТА СПАЛНЯ

Пролетта е свързана с пробуждането, така че това е идеалното време на годината да събудите живота в спалнята си с ново спално бельо! Ако обичате белите постелки през цялата година, все пак разровете скриновете и гардеробите и извадете позабравеното цветно спално бельо или одеала, защото това прави спалните свежи и нови за пролетта.

5. ПРЕНАРЕДЕТЕ МЕБЕЛИТЕ

Една от най-лесните актуализации в дома е да пренаредите мебелите. Понякога забравяме каква огромна разлика може да направи тази проста настройка. Не само смяната на мебелите променя целия облик на една стая, но и начина, по който ги подреждате.  Всеки път, когато пренареждаме обзавеждането на хола си, се оказваме, че се мотаем тук по-често. Подреждането на мебелите отнема малко време и може би ще имате мускулна треска, но това може да ви накара да се почувствате, че живеете в нов дом.

6. ДОБАВЕТЕ ПОВЕЧЕ ЦВЯТ

Когато става въпрос за цветова композиция в интериорния дизайн, никога не можете да се объркате при комбинацията на цветове, които съществуват заедно в природата. За малко свеж пролетен вкус потърсете живи зелени, слънчеви жълти, небесно сини и облачно бели цветове. Тези вдъхновени от природата нюанси със сигурност носят блаженството на пролетта в дома.

7. ОЦВЕТЕТЕ ДЕКОРАТИВНИТЕ ВЪЗГЛАВНИЦИ

Добавете свеж вид на дивана, столовете и леглата си, като добавите нови възглавници или просто пренаредите тези, които вече притежавате. Ако колекцията ви от възглавници е нараснала до степен, в която заема неудобно количество място в дрешника, просто може да ги промените като ги облечете с нови свежи калъфи или да използвате пълнежа от възглавници, които вече притежавате и да създадени нови малки възглавнички.

8.ПОКАНЕТЕ ИЗКУСТВОТО В ДОМА СИ

Използвайте различни видове рамки и ги запълнете със снимки, произведения на изкуството или дори произведения, които сами може да създадете. Аранжирайте по размер в прави линии и по определени схеми или  просто наредете рамки с различна големина и вид в хаотичен ред.

9.ДОБРЕ ДОШЛО СЛЪНЦЕ

В това време на годината имаме нужда от цялото слънце, което можем да получим. Защо да не замените тъмните си завеси с бели или по-светли цветове – или да ги премахнете напълно? Дано съседите ви няма да имат нищо против да видят малко повече от вас!

Друго лесно нещо е да вдигнете щорите малко по-високо през деня, за да пуснете усмивката на  слънцето в помещенията. В същото време помислете и за настройването на вашите изкуствени източници на осветление. Замяната на стари осветителни тела или абажури с нови може да придаде изцяло нов облик на една стая. Освен това помислете за преместване на текущите си лампи на различни повърхности и в различни помещения. Друга идея е да поставите малки лампи, където обикновено не слагате, като плотове за кухня и баня, гардероби и ниши.

Надяваме се, че тези пролетни идеи за декориране ще разпалят творчеството ви и ще ви вдъхновят да добавите свежо докосване на пролетта в дома, което ще освежи и усмихне деня ви в този нелек момент.

MAKE IT HAPPEN!

Още публикации: