Неостаряващият стил на рустика

Назар Декор - MAKE IT HAPPEN

Рустичният интериорен дизайн черпи вдъхновение от естествени елементи и текстури, създавайки уютно и приятно усещане, което ви обгръща в мига, в който стъпвате на вратата. Използвайте колкото се може повече от тези селски идеи, колкото искате.

С тях можете да донесете в дома си духа на северната гора почти толкова бързо, колкото можете да кажете: „Хвърлете още дърва в огъня, време е за горещ шоколад и игра на пулове!“

Земна и цветна палитра
Топли дървени акценти
Функционални елементи от камък
Удобни тъкани
Ръчно изработени мебели
Природни аксесоари

Природни акценти от дърво
Нищо не говори за рустик по- добре от естествен дървен материал. Тези идеи със сигурност ще дадат дори и на най-съвременната стая селска атмосфера.
Преди всичко, избягвайте цялостната дървена облицовка – изгледът е прекалено тежък и ще завладее помещението. Ламперията е страхотен компромис, който винаги е стилен. Естественото дървено лакиране изглежда страхотно в едно студио, голяма стая или дори в спалня.
Грубо издялан дървен паркет е почти задължителен за селски домашен интериор. Топлината на широкопокрития дървен под, покрит с великолепни, плюшени килими, е неустоим! Цените на истинските дървени подови настилки са ви уплашили? Не забравяйте, можете да намерите страхотни оферти за дървени ламинати, които ще заблудят дори и най-претенциозното око!
Потърсете местни източници за дървен материал като например старата плевня. Това е перфектният избор за мебелни елементи, камини и дори подови настилки!
Ако сте благословени с високи тавани, помислете за груби дървени греди за таван, за да пресъздадете вида на селска хижа. Големите дървени греди не са евтини, затова опитайте изкуствени дървени греди, за да намалите разходите за материали и труд. Полиуретанови или екструдирани пяна греди са леки, много по-лесни за инсталиране и са много по- евтини от истинското дърво. Обещавам, че няма да познаете, че това не е истинското дърво!

Каменни декорации
За да нямате усещане, че сте прекалили с дървените повърхности,създайте усещане за баланс, като използвате каменни елементи във вашата селска среда. Създайте каменна акцентна стена, плот, огнище или камина, обградени с каменни фурнири. Ако обичате да облицовате вертикалните повърхности, каменните облицовъчни продукти предлагат рентабилен начин да добавите усещане на истински камък във всяка стая.
Можете също така да се откажете от речни скални повърхности, ако предпочитате гладка или груба текстура. Повърхностните речни скали са подходящи за фоайе или бани и дори за душ кабини.

Текстил и тапицерия
Вие очевидно няма да използвате коприна и кретон за вашия селски интериор. И така, каква е най-добрата тъкан, за да предадеш това непринудено и естествено чувство, което искаш да постигнеш?
За големи тапицерии като мека мебел и столове, издръжливият памучен док или платно е логичен избор. Още по-добре, коктейл от покривала за мека мебел, изработени от тези естествени тъкани. По този начин няма да ви се налага да се притеснявате от петна и зацапване. Просто ги хвърлете в пералнята и те са отново както нови!
Можете също така да търсите мебели и възглавници, покрити със синтетични тъкани, като шенил например. Те се стоят добре и могат да бъдат предварително обработени с предпазител за петна за лесно почистване на място.
Каква селска обстановка или хижа ще бъде пълна без хвърляне на одеяла? Лагерно одеяло в богати цветни ивици или карета ще добави оживен модел на тапицираните мебели. Друг подходящ избор е изкуствена кожа – само един хвърлей или няколко възглавници е всичко, от което се нуждаете.
Кожата също е страхотна идея за тапицерия. Тя изглежда като у дома си в естествена обстановка. Тя е удобна и придава характер. Дълбоките, богати тонове с изтънчено покритие придават автентично докосване на вашия селски интериор. И няма нищо по- добро от аромата на истинска кожа!
Изберете килими с голяма площ, които осигуряват текстура, цвят и мекота под краката. Само си представете екзотична вълна килими, използвани в къщата. Ако искате буквално да прегърнете рустикалната тема, можете да намерите красиво оплетени и парцалени килими, които ще ви върнат в колониалните или пионерски дни.
Завесите трябва да бъдат направени от солидни материи като кадифе, дебел памук или ленено влакно – за предпочитане е да са подплатени и и подредени така, че да задържат зимния студ отвън. Разбира се, ако живеете в по-мек климат, можете да използвате с по-леки тъкани в мотиви, които съответстват на вашата селска цветна палитра.

Мебели
Избягвайте да купувате цяла колекция от мебели. Можете да избирате две от същата колекция, но да запазите нещата интересни, като смесвате колекциите. Също така използвайте различни дървени тонове. Ако ви харесва светло дърво, изберете бор, топола и бреза в стая с неутрални цветове за тапицерия за прекрасен монохромен ефект.
Регенерираните мебели от дърво са чудесен начин да добавите селски чар към вашия дом. Можете да закупите тези природни съкровища готови или да сключите договор с местен дърводелец, за да създадете по поръчка мебел. Акцентите от ковано желязо ще направят регенерираните ви мебели още по-специални!
Използвайте мебели на дървени трупи или ръчна изработка. Нали не искате вашата рустикална тема да се окаже твърде неестествена? Вместо това, вградете няколко луксозни столове или маси, като елегантни ги смесите с традиционните ръчно изработени мебели на дървени трупи.

Рустични аксесоари
Нека въображението ви се разпали. Можете да отидете в няколко посоки, в зависимост от вашите лични предпочитания.
Вашият селски мечтан дом е ловна хижа? Купените или естествено събрани еленови рога правят чудесни полилеи, стенни акценти и дори скулптури. Чифт ботуши за езда и урна, пълна със сребърно-боядисани бастунчета добавя класическо докосване до селската ловна хижа.
Какво ще кажете за ски витрина? Ремонтирани снегоходки, ски и компаси са забавни аксесоари, които можете да вземете в местния античен пазар или магазин. Също така прегледай местните магазини за ретро снимки на ски. Онлайн можете да закупите копия на стари туристически плакати със ски тема за по- голямо въздействие, цветни произведения на изкуството. Изключително голям лозарски венец над камината прави обстановката магическа. Ръчно изработените рамки за картинки добавят докосване на дома ви към истински уют. Кошовете са прекрасен начин да добавите селска текстура и да имате много допълнително място за съхранение. Истински рисувани картини довеждат местните горски пейзажи направо в стаята ви!

Още публикации: