Класиката е печеливша възможност

Назар Декор - MAKE IT HAPPEN

Класиката винаги е печеливша възможност: такъв интериор никога не излиза от модата, изглежда луксозен и елегантен, създава аристократична атмосфера в къщата. Кой избира класически стил в интериора?

Хората, които ценят традициите и стабилността, утешават семейното огнище.

Класическият дизайн се характеризира с последователност, симетрия, строгост и елегантност. Той е пълен и точен до последните подробности.
Основните цветове на класическия интериор са благородни и спокойни: бежово, кремаво, сиво, перлено, дълбоко бордо, злато, праскова, сребро, маслина и теракота. Класиката не приема рязкост, контраст и груби ексцесии. Всички цветове трябва да бъдат меки и топли, създаващи спокойствие и уютна атмосфера в интериора.

Тапетите трябва да бъдат само с високо качество: плат или коприна. Дървената облицовка трябва да бъде изработена от скъпоценно дърво.
Таванът е направен най-вече в бяло и неговите нюанси: слонова кост, сметана и разтопено мляко. Той трябва да е напълно плосък и гладък.

Най-популярните и практически задължителни елементи на тавана декори са циментова замазка във всички свои прояви: филе, гнезда за полилеи, корнизи, различни панели. Често се използват мазилки или пяна.

Що се отнася до подовото покритие, както казахме, дървесината е водеща. Арт паркет и ламинат, масивно дърво са вариантите на довършителни работи в класически стил. В кухнята и банята можете да използвате плочки с ретро украшение или естествен камък.

Прости линии и симетрия – това са основните критерии за избор на мебели в класически стил. Разбира се, идеалният вариант е старинните мебели, но не е много достъпен, така че е възможно да украсите своя интериор със стилни модерни мебели в класически стил. Всички мебели трябва да бъдат елегантни, изискани и внимателно подбрани. Класиката не харесва шума и суетата – отделете специално внимание на избора на мебели веднъж и ще ви зарадва за много дълго време.
Мебелите, изработени от масивно дърво и фурнир, със стъклени вложки и криви форми, ще се превърнат в истинска декорация на стаята. Правилото на благородните нюанси при избора на мебели също работи: дивани от сметана или цвят кафе с флорални орнаменти или прави линии, изтъкани със злато – това е извадка от класиката.
Древните колони, богатите завеси, много огледала, вази и бронзови статуетки са основният интериор.
Също така трябва да кажем за камината в дневната. Това е централният елемент на стаята, което създава вътрешна топлина и искреност. Фасадата на камината често е украсена с детайли от естествен камък и ковано желязо.

Дизайнерите на Назар Декор са в състояние да изпълнят елегантно класическия интериор във вашия апартамент или къща. Ние ще направим Вашия проект уникален, елегантен и изискан. Всички наши работи можете да видите в нашето портфолио.

Още публикации: